Petale-n vânt - CSEI - Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva SPERANTA Zalau

CENTRUL ȘCOLAR PENTRU EDUCAȚIE INCLUZIVĂ
SPERANȚA
ZALĂU
Go to content

„Petale-n vânt” sau despre cum ajung oamenii buni să devină FAPTĂ

  Ezitanţi, sub povara atâtor extra-atribuţii şcolare, am acceptat pentru a doua oară provocarea lansată de entuziasta echipă de proiect a Colegiului Tehnic „Al. Papiu Ilarian” şi am continuat devenirea noastră ca „petală” în cadrul acestui proiect caritabil şi omenos.
  Ne-am adunat ca la vreo 27 de inşi, profesori la CŞEI Şimleu şi structura „Speranţa” Zalău. Animaţi de dorinţa de a ajuta copiii mai puţin răsfăţaţi de soartă, am făcut uz de toată priceperea, creativitatea şi dăruirea de care dispuneam. Iar dorinţa a evoluat în faptă. Ne-a întărit forţele parteneriatul încheiat cu Asociaţia Plai Transilvan, care s-a oferit să sprijine financiar activităţile din cadrul proiectului.
  Treptat, pe măsură ce deveneam din ce în ce mai captivaţi de întreaga experienţă, ni s-au alăturat o parte dintre părinţii şi asistenţii personali ai elevilor noştri speciali, ba chiar şi personalul auxiliar al şcolii. După realizarea produselor a urmat însă un alt hop  - târgurile locale erau dificil de organizat într-o şcoală în care majoritatea elevilor aveau dificultăţi economice.
  Salutar de această dată a fost ajutorul oferit de clerul Catedralei Episcopale Sf. Vineri din Zalău, respectiv al Bisericii  Greco Catolice ,,Sfânta Treime" şi al Bisericii Ortodoxe „Intrarea Maicii Domnului în Biserică" din Şimleu Silvaniei, care au găzduit târgurile locale (Târgul de Crăciun şi cel de Mărţişor). Apoi, totul a devenit un exemplu grandios de solidaritate umană. Creştinii prezenţi la Sf. Liturghie s-au perindat pe la standuri şi din preaplinul lor sufletesc au dăruit copiilor aflaţi în nevoie. Şi cât de nefirească ni se părea ...normalitatea! Cu sprijinul lor am adunat 4346 lei, de care am achiziţionat articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, alimente şi scutece pentru 5 elevi cu dificultăţi socio-economice de la CŞEI Şimleu şi 13 de la structura „Speranţa” Zalău.

  A urmat apoi experienţa „Festivalului de produse handmade” - cu mult soare, voluntari zeloşi, forfotă şi voie bună. A fost momentul în care am conştientizat pe deplin puterea lui ÎMPREUNĂ.  

Prof. Amalia Raluca Sabău,
Coordonator proiect CŞEI Şimleu şi Structura „Speranţa” Zalău
Ultima actualizare: 12 decembrie 2024
Back to content