Materialul APRAXIA VERBALĂ LA COPII /Dincolo de cuvinte
își propune să contureze specificitatea tulburării apraxice, să ofere câteva modele terapeutice și să susțină idei cu referire la conștientizarea acestei tulburări, idei ce vizează colaborarea, “munca în echipă”, o clauză imperioasă în activitatea de recuperare a copiilor cu dizabilități. Sunt cuprinse în paginile cărții atât informații teoretice, cât și exemple de activități, astfel conținutul acestui material poate fi folosit ca un plan holistic de tratament al APRAXIEI VERBALE.
Când un copil nu vorbește, unii părinți consideră că are probabil propriul ritm de dezvoltare. Experții, aceștia fiind logopezi, psihologi, psihiatrii, pot afirma ceea ce se înscrie în limitele validității și ceea ce necesită evaluare de specialitate.
Antonela Chezan
Materialul ANTRENAMENTE AUDITIV-VERBALE PENTRU PURTĂTORII DE IC este alcătuit din exerciții grupate în funcție de etapele specifice reabilitării limbajului persoanelor cu dizabilitate auditivă: exerciții de ascultare, discriminarea sunetelor, identificarea cuvintelor și comprehensiunea enunțurilor. Activitățile pot fi parcurse individual, alături de familie sau de un terapeut.
Antonela Chezan
Ghidul „Părinți de copii speciali” este un instrument de lucru adresat părinţilor copiilor cu dizabilităţi și a fost elaborat în cadrul Proiectului „Solidari pentru o lume mai bună”, inițiat de Asociația Plai Transilvan și finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG. Ghidul oferă modalități specifice de stimulare a dezvoltării copilului, în funcție de dizabilitate.
Autori: psiholog Amalia Sabău, psiholog Diana Pop
,,Alături de Dumnezeu" - Această carte de colorat cu tematică religioasă este inspirată de zâmbetul celor care zâmbesc prea rar, de lumina din ochii celor care nu pot să exprime în cuvinte bucuria!
Prof. Ioan Ciocmărean
Terapia
logopedică prin muzică este o modalitate utilă, creativă, ludică de a-i ajuta
pe copii să-şi dezvolte abilităţile de comunicare atât de necesare în viaţa de
zi cu zi.
Prof.
Antonela Chezan
Prezentul
auxiliar este un material complementar în învățarea literelor majuscule de
tipar. Conține exerciții de citit – scris și imagini pe baza cărora poate fi
dezvoltată comunicarea copiilor cu dizabilitate intelectuală, ușoară, medie sau
severă.
Prof. Melina Bancea